היינה צבועה חומה

מאת מייק שמידטקה

טווח גיאוגרפי

היינה ברונאההוא יליד האזור הביולוגי האתיופי. תפוצתו הנוכחית מוגבלת בעיקר לדרום אפריקה, כולל מדברי קלהארי ונמיב וכן חוף השלד, הגובל בדרום האוקיאנוס האטלנטי.היינה ברונאהלא נמצא לעתים קרובות מצפון לגבול אנגולה-נמיביה או מדרום לנהר אורנג 'בדרום אפריקה.(מילס, 1982a; Skinner ו- Chimimba, 2005; Stuart and Stuart, 2001)


מדריך גידול פיתון כדור

  • אזורים ביוגיאוגרפיים
  • אתיופי
    • יָלִיד

בית גידול

צבועים חומים מעדיפים להתרכך באדמות יבשות עד צחיחות למחצה וביומיות סוואנה בגובה של לא יותר מ- 1500 מ ', אך נמצאות גם באזורים מדבריים שמקבלים פחות מ- 100 מ'מ גשם בשנה. על ידי צריכת פירות עם תכולת מים גבוהה כחלופה למקורות מים מתוקים הם מסוגלים לשרוד באזורים יבשים יותר מאשר צבועים מנוקדים , קרוב משפחתם. אתרי דנים ממוקמים בדרך כלל באזורים חוליים ליד סלעים גדולים או כיסוי צמחוני, המספקים הקלה בחום. צבועים חומים נוהגים לחפש אוכל לאורך קו החוף.(Attenborough, et al., 2002; Mills, 1982a; Owens and Owens, 1978; Owens and Owens, 1979; Skinner and Chimimba, 2005; Thunberg, 2010; Wiesel, 2008)



  • אזורי בית גידול
  • מְמוּזָג
  • יַבַּשׁתִי
  • ביומס ארצי
  • מדבר או דיונה
  • סוואנה או עשב
  • גובה טווח
    0 עד 1500 מ '
    0.00 עד 4921.26 רגל

תיאור פיזי

צבועים חומים הם טורפים בינוניים עד גדולים, בממוצע 40.7 ק'ג במסה בטווח של 34.2 עד 72.6 ק'ג. אורך הגוף ממוצע של 144 ס'מ עם טווח של 130 עד 160 ס'מ. Owens and Owens (1996) לא מצאו עדויות משמעותיות לדימורפיזם מיני בין גברים לנקבות. עם זאת, לעיתים המסה הממוצעת של גברים ונקבות רשומה בנפרד ב 47 ק'ג ו 42 ק'ג בהתאמה (סטיוארט ו סטיוארט, 2001). שני המינים גובהם 78.7 ס'מ בכתף.(מילס, 1982a; Nowak, 2005; Owens and Owens, 1996; Skinner and Chimimba, 2005; Stuart and Stuart, 2001; Wiesel, 2008)



היינה ברונאההוא החבר השני בגודלו במשפחה ינינים , עלה בגודלו רק על ידי צבועים מנוקדים . כמו כל בני המשפחה, הרגליים הקדמיות של צבועים חומים ארוכות באופן משמעותי ובנויות בצורה מאסיבית יותר מהרגליים האחוריות, ומעניקות לפרופיל שלהן מראה משופע כאילו הן הולכות כל הזמן במעלה ההר. כפות הרגליים גדולות במידה ניכרת מהרגליים האחוריות, והחזה, הכתפיים, הצוואר והגולגולת בנויים בכבדות. השיניים שלה 'ברונאההם מסיביים, אפילו בהשוואה לגדולים אחרים טורפים . העליון שן גשמית הוא גדול במיוחד ומפותח היטב כהסתגלות לריסוק עצם.(מילס, 1982a; Nowak, 2005; Owens and Owens, 1996; Skinner and Chimimba, 2005; Stuart and Stuart, 2001; Wiesel, 2008)

הדרך הברורה ביותר להבחיןהיינה ברונאהמבני משפחתה האחרים הוא בשיער הארוך והמדובלל, שלרוב הוא חום כהה עד שחור על הגוף ושזוף על הכתפיים והצוואר. שיער על הצוואר והגב יכולים להגיע לאורך של 30.5 ס'מ. זאת בניגוד לשיער קצר בפנים ובאוזניים, כמו גם ברגליים המפוסלות אופקית. האוזניים הזקופות גדולות ומחודדות יותר מאלו של צבועים מנוקדים ודומים לאלה של צבועים מפוספסים . הזנב קצר יחסית ושיחי, עם אותו צבע בערך כמו הגוף.(מילס, 1982a; Nowak, 2005; Owens and Owens, 1996; Skinner and Chimimba, 2005; Stuart and Stuart, 2001; Wiesel, 2008)



  • תכונות פיזיות אחרות
  • אנדותרמית
  • הומיאותרמית
  • סימטריה דו-צדדית
  • דימורפיזם מיני
  • מינים כאחד
  • מסת טווח
    34.2 עד 72.6 ק'ג
    75.33 עד 159.91 ליברות
  • מסה ממוצעת
    40.7 ק'ג
    89.65 ליברות
  • אורך הטווח
    130 עד 160 ס'מ
    51.18 עד 62.99 אינץ '
  • אורך ממוצע
    144 ס'מ
    56.69 אינץ '

שִׁעתוּק

צבועים חומים בדרך כלל מזדווגים בעונה היבשה האפריקאית ממאי עד אוגוסט, בעקבות חיזור קצר שעשוי להימשך בין 3 ל -6 לילות. הם בדרך כלל מציגים אחת משתי מערכות זיווג מורכבות. הראשונה היא מערכת פוליגינית מבוססת שבט, המתרחשת רק כאשר זכר האלפא של החמולה הוא אדם שאינו קשור משבט אחר. גברים ונקבות קשורים בדרך כלל אינם מגלים עניין מיני זה בזה, אולם גברים שנולדו לחמולה נצפו עולים למעמד של זכר אלפא ומתרבים עם נקבות שבט במקרים נדירים. בתרחיש ראשון זה, זכר האלפא מזדווג עם כל נקבות השבט המקבלות מינית בכל זמן נתון. הוא מגן על החמולה באגרסיביות מפני פולשים גברים המשתמשים בכוונת נשיכה ובנשיכה במידת הצורך. אם נקבה נודדת יוצאת לשטח החמולה, הוא עשוי גם להזדווג איתה. מערכת ההזדווגות השנייה מורכבת מנקבות החמולה הקולטות מינית המזדווגות בעיקר עם זכר אחד או יותר נודדים המגיעים לשטח החמולה. מערכת זו היא פוליגינית או מופקרת, כאשר נקבות מזדווגות מדי פעם עם ארבעה זכרים שונים. בתרחיש זה, גברים וחברים בחמולה סובלים את נוכחותם של גברים נודדים. אנשים נודדים ככל הנראה מאתרים חמולות לפי חוש הריח, תוך שימוש בסימני ריח טריטוריאליים ובמראות ביתיים שנעשו על ידי החמולה.(מילס, 1982b; מילס, 1982a; אוונס ואוונס, 1996)

חמולות צבוע חומות מציגות גידול שיתופי. אמהות יונקות את גוריהן של נקבות אחרות, וכל חברי החמולה לוקחים חלק בהחזרת אוכל לגובית לגורים צעירים מכדי לצוד.(מילס, 1982b; מילס, 1982a; אוונס ואוונס, 1996)

  • מערכת זיווג
  • פוליגיני
  • פוליגיננדרוס (מופקר)
  • מגדל שיתופי

צבועים חומים נקביים עשויים להיות בעלי יותר ממחזור חירום אחד בשנה (כלומר, פוליאסטרוס). גורים נולדים בעיניים עצומות לאחר הריון ממוצע של 97 יום. משקל הילודים 693.2 גרם בממוצע ודומה בצבעו להוריהם, אך עם קצר יותר פרווה . המלטות נעות בגודל של 1 עד 5 אנשים לנקבה (2.3 בממוצע), כאשר נקבות אלפא בדרך כלל מפיקות רבייה לכל החיים גבוהות יותר מכפופים. גורים תלויים כמעט לחלוטין בחלב אמם במשך 3 החודשים הראשונים לחייהם, אך הם עשויים גם לינוק מנקבות שבט אחרות. הגמילה מתרחשת כאשר הגורים הם בני 3 עד 12 חודשים. מרגע שהגמילה מתחילה, התזונה שלהם מתווספת בהדרגה על ידי בשר אדום שהוחזר לגור על ידי חברי שבט אחרים. גורים מבלים את מרבית זמנם בתוך המאורה או קרוב מאוד למאורה עד שהם מגיעים לגיל 15 חודשים. מגיל 15 עד 30 חודשים, אנשים מכונים תת-מבוגרים ומסוגלים לחיות באופן עצמאי. נקבות מתבגרות מינית על ידי 24 חודשים, וגברים מבוגרים מינית על ידי 40 חודשים. נקבות עשויות להמתין בין 12 ל 41 חודשים בין המלטות עוקבות.(Mills, 1982b; Mills, 1982a; Owens and Owens, 1996; Skinner and Chimimba, 2005)



  • מאפייני הרבייה העיקריים
  • איטרופי
  • גידול עונתי
  • גונוכורי / גונוכוריסטי / דו-חדיש (המינים נפרדים)
  • מִינִי
  • חיובי
  • מרווח רבייה
    תדירות הרבייה נעה בין 12 ל -41 חודשים, ובמקרים מסוימים תלויה במידה רבה בנוכחותם של גברים נודדים.
  • עונת הרבייה
    הרבייה מתרחשת בעיקר בעונה היבשה האפריקאית (מאי עד אוגוסט), אך עשויה להתבסס גם על הגעתם הספונטנית של גברים נודדים.
  • מספר טווח הצאצאים
    1 עד 5
  • מספר צאצאים ממוצע
    2.3
  • תקופת הריון ממוצעת
    97 יום
  • גיל גמילה מטווח
    3 עד 14 חודשים
  • זמן טווח לעצמאות
    15 עד 30 חודשים
  • גיל ממוצע בבגרות מינית או רבייה (נקבה)
    24 חודשים
  • גיל ממוצע בבגרות מינית או רבייה (זכר)
    40 חודשים

אמהות צבועות חומות בדרך כלל יולדות את גוריהן במאורות לווין פרטיים ואז מציגות את הגורים למאורה המשותף של החמולה לפני שהם בני 4 חודשים. אמהות מניקות את גוריהן עד לגיל 10 חודשים לפחות (בחלק מהמקרים עד 14 חודשים), אך מקובל שנקבות מיניקות אחרות עוזרות בכך שהן מאפשרות שאינם צאצאים לאחות. גורים צעירים מצביעים לעיתים על רצון לינוק על ידי דחיפת בלוטות החלב של האם בכפותיהם הקדמיות, התנהגות המכונה 'דריכת חלב'. התקף טיפוח טיפוסי נמשך בין 25 ל -30 דקות, אך לעיתים מתארך אם הקבצנות נמשכת. גורים בני פחות מ -4 חודשים ניזונים מפעמיים עד שלוש פעמים בלילה, בעוד שגורים מבוגרים וגמולים יונקים לעיתים רק אחת למספר לילות. במהלך הגמילה ולפני העצמאות, אמהות נותרות חלקיות במידה מסוימת לצאצאיהן שלהן, אך כל בני החמולה (גברים ונשים כאחד) מחזירים לגורים אוכל מושחת. מבוגרים מחזירים אוכל לפתחם למאורה ואינם מתעוררים כמו אצל יונקים מסוימים. נקבות מבלות תקופות קצרות של זמן בשינה ובחברה עם גורים ליד המאורה בין ציד לילי, אך גם גברים וגם נקבות ישנים בדרך כלל רחוקים יותר מהמאורה במהלך היום. למרות שאבות מחזירים אוכל לגובית, הם עושים זאת בתדירות נמוכה יותר מנקבות ולא בתדירות גבוהה יותר מזכרים שבטים אחרים. מלבד החזרת מזון, הטיפול באבהות על ידי זכר האלפא כולל גם הגנה על גורים מפני טורפים ופולשים מחמולות אחרות. אמהות ונקבות בוגרות אחרות משתתפות גם הן במשימה זו. רוב הגורים נעשים עצמאיים עד גיל 15 חודשים, אך עדיין עשויים להסתמך על אוכל משותף במאורה עד שהם מגיעים לגיל 30 חודשים.(Owens and Owens, 1979; Owens and Owens, 1996)

  • השקעת הורים
  • טיפול הורי בגברים
  • טיפול בהורים נשיים
  • לפני ההפריה
    • הפרשה
    • מגן
      • נְקֵבָה
  • בקיעה / לידה מראש
    • הפרשה
      • נְקֵבָה
    • מגן
      • נְקֵבָה
  • גמילה מראש / נמלטת
    • הפרשה
      • נְקֵבָה
    • מגן
      • זָכָר
      • נְקֵבָה
  • טרום עצמאות
    • הפרשה
      • זָכָר
      • נְקֵבָה
    • מגן
      • זָכָר
      • נְקֵבָה
  • קשר עם ההורים לאחר העצמאות

אורך חיים / אריכות ימים

בקינוח הדרומי של קלהארי, 86% מגורי הצבוע החומים שרדו עד גיל 15 חודשים לפחות. ציד על ידי חקלאים הוא גורם נפוץ למוות בקרב צעירים ותת-מבוגרים הנודדים מחוץ לטריטוריה שלהם. מבוגרים בוגרים בדרך כלל סובלים משיעור תמותה נמוך, והאיום הגדול ביותר שלהם הוא נוכחותם של טורפים גדולים יותר כמו אריות אפריקאים . עבור אנשים שמגיעים לגיל זקנה (בסביבות 10 שנים), שחיקת שיניים היא הגורם המגביל להישרדות, ורובם מתים כתוצאה מתזונה לקויה.(מילס, 1982a; Skinner ו- Chimimba, 2005)

התנהגות

היינה ברונאההוא לילי, מה שעוזר לו להימנע מחום קיצוני על ידי מיקוד מרבית פעילותו בין השעות 19:30 עד חצות ואז שוב, לאחר מנוחה קצרה, בין השעות 02:30 ל -06: 00. במהלך היום מבוגרים ישנים בחסות עצים, שיחים או סלעים כדי למנוע התחממות יתר. מבוגרים צדים לבד, בעקבות מסלולים ששימשו בעבר שסימנו להם ריח. טיולים ליליים מכסים מרחק ממוצע של 32 ק'מ, אך אנשים בודדים נוסעים לעיתים עד 54 ק'מ. בזמן חיפושיהם מבוגרים נוסעים בין 3.2 ל -6.4 קמ'ש בממוצע, אך הם יכולים לרוץ במהירות של 40 עד 50 קמ'ש במידת הצורך. מזון שלא נצרך מיד או מוחזר לגורים נקבר לעיתים מתחת לשיחים או עצים להחלמה עתידית.(Hulsman, et al., 2010; Mills, 1982b; Mills, 1982a; Mills, 1982c; Nowak, 2005; Owens and Owens, 1978; Owens and Owens, 1979; Owens and Owens, 1996; Skinner and Chimimba, 2005; Wiesel , 2008)



צבועים חומים חיים באופן נודד או כחברים בשבט. כשליש מכל הגברים הם נוודים שעזבו את חמולות הלידה שלהם ומחפשים אחר שבט אחר שיצטרף כזכר האלפא. נקבות הן נוודות מדי פעם, אך רק כשאין להן גורים לטפל בהן. חמולות צבוע חומות הן קטנות, בדרך כלל מורכבות מ 5 עד 15 אנשים. החמולות מורכבות בדרך כלל מזכרים ונקבות הקשורים לגנטית, אך גברים אלפא הם בדרך כלל מהגרים משבט אחר. המבנה החברתי של השבט מורכב מהיררכיות דומיננטיות ליניאריות גברית ונקבית שיכולות להיות בלתי תלויות בגיל. זכר האלפא ונקבת האלפא חולקים עמדות שוות בהיררכיית השבט, ובניגוד לכך צבועים מנוקדים נקבות צבוע חומות אינן דומיננטיות באופן עקבי על גברים. הדומיננטיות נוצרת באמצעות עקיצות טקסיות ברגליים ובצוואר, כמו גם היאבקות לוע. אנשים דומיננטיים מפגינים התנהגויות כמו הצמדה בשיניים, רדיפה וגרירת כפות הרגליים האחוריות מול הכפופים. צבועים חומים משתמשים בניתוח על גבם וצווארם ​​(המכונה גם האקל) כמחווה תוקפנית או הגנתית. כאשר התצוגה אגרסיבית, הפה סגור, האוזניים דרוכות והזנב למעלה. בתנוחה הגנתית, הפה פתוח לרווחה והאוזניים מונחות על גב הראש. כאשר אנשים נתקלים זה בזה, אנשים כפופים מברכים על ידי כריעתם נמוכה לקרקע בתנוחה סטריאוטיפית ומרימים את זנבו כדי להציג את בלוטת הריח האנאלי. הם משטחים את אוזניהם כלפי חוץ בזווית של 90 מעלות, והשפתיים נמשכות כלפי מעלה אל מה שמתואר בדרך כלל כמגחך. התנהגות זו מלווה לעיתים בצווחה של הכפוף. גורים מתרגלים התנהגויות אלה זה עם זה כבר מגיל צעיר.(Hulsman, et al., 2010; Mills, 1982b; Mills, 1982a; Mills, 1982c; Nowak, 2005; Owens and Owens, 1978; Owens and Owens, 1979; Owens and Owens, 1996; Skinner and Chimimba, 2005; Wiesel , 2008)


עצלן בעל 3 אצבעות

צבועים חומים משתמשים באתרי מטרין לצורך עשיית צרכים בכל שטחה, במיוחד בסמוך למאורה ולמיקומים אסטרטגיים אחרים כמו אתרי הרגה וגבולות טריטוריאלים. אתרים אלה משמשים בעיקר לתקשורת בין חברי השבט, לצד סימני ריח. גורים תמיד עוזבים את המאורה לעשות את צרכיהם. אתר איסוף עצמות מלווה לעיתים קרובות מאורות צבועים חומים ומשמש נקודת סילוק לשרידי פריטי מזון שהוחזרו לגורים. אתר זה נמצא בדרך כלל בתוך חדר הגובית, ומספק מידע שימושי לגבי תזונת החמולה.(Hulsman, et al., 2010; Mills, 1982b; Mills, 1982a; Mills, 1982c; Nowak, 2005; Owens and Owens, 1978; Owens and Owens, 1979; Owens and Owens, 1996; Skinner and Chimimba, 2005; Wiesel , 2008)

  • התנהגויות מפתח
  • חצוי
  • לֵילִי
  • נִיעַתִי
  • נַוָד
  • כָּרוּך בִּישִׁיבָה
  • טֵרִיטוֹרִיָאלִי
  • חֶברָתִי
  • גודל טווח טווח
    170 עד 480 ק'מ ^ 2
  • גודל טריטוריה ממוצע
    300 ק'מ ^ 2

טווח הבית

אנשים נודדים אינם טריטוריאליים ולכן אינם מגנים על טווחי בית ספציפיים. לעומת זאת, חמולות מגנות על טווחי בית בממוצע 300 קמ'ר, וחלקם גדלים לכדי 480 קמ'ר. גודל טווח הבית משתנה מעת לעת כתוצאה מתנאי הסביבה, גדל כאשר תנאי המזון והאקלים נוחים. שטח זה כולל את אתר המאורות המשותף, מאורות לווין קטנים יותר ורוב שטחי הציד המשמשים את החמולה. גבולות טווח הבית של החמולה מוסדרים באמצעות סימני ריח. בשטח החמולה ישנם אנשים פרטיים (פעמים רבות אם טרייה עם גורים) המבלים פרקי זמן קצרים בתתי-שטחים קטנים יותר הממוצעים בסביבות 40 קמ'ר.(מילס, 1982 א; נובק, 2005; אוונס ואוונס, 1978)

תקשורת ותפיסה

היינה ברונאהבעל חוש ריח מפותח, הממלא תפקיד חשוב בתקשורת קונפרטית והטרוספציפית. כאשר אנשים נפגשים, מתרחשת בדיקת ריח יסודית של הצוואר, הראש, הגב ובלוטת פי הטבעת. סימני ריח בכל השטח ממלאים תפקיד חשוב בהעברת מידע רב ערך מחבר שבט אחד למשנהו ללא אינטראקציה פיזית ישירה. ההפרשות האנאליות של צבועים חומים מורכבות משני אלמנטים. הראשונה היא משחה שחורה עם ריח שנמוג במהירות יחסית ומעבירה את המסר לחברי שבט אחרים לפיו לאחרונה חיפשו אחר מזון, מה שמסייע בהפחתת זמן המזון באזורים נטולי משאבים. האלמנט השני הוא משחה לבנבן שיכולה להימשך עד 30 יום. הפרשות אלה משמשות לביטוי גבולות טריטוריאליים לבני חמולות אחרות. בני שני המינים בדרך כלל עוזבים את ההפרשות האלה על ידי כריעה ומשפשפים את הבלוטה האנאלית מעל מקל או גבעול דשא. הדבק השחור נצפה תמיד מעל הדבק הלבן על אובייקט מסומן. אנשים משני המינים מריחים 2.6 פעמים לק'מ בממוצע, אך הסימונים נותרים בתדירות גבוהה יותר לגבולות השטח. אתרי הצרכים משמשים גם להעברת מסרים ריחיים על מה שאנשים אכלו לאחרונה, והם נמצאים בדרך כלל בסמוך לגובית או סביב הגבולות הטריטוריאליים.(Attenborough, et al., 2002; Gorman and Mills, 1984; Mills, 1982a; Skinner and Chimimba, 2005; Wiesel, 2008)

בנוסף לסימני ריח, צבועים חומים מתקשרים באמצעות שני תצוגות ויזואליות באמצעות כיווץ הפרווה הארוכה על האקלות שלהם. בתצוגה אגרסיבית, הזנב מונח על הגב, האוזניים ערניות והפה סגור. תצוגות הגנתיות מאופיינות בפה פעור ובאוזניים שטוחות. גורים מתקשרים על רצונם לינוק על ידי דחיפת בלוטות החלב של הנקבה בכפות קדמיות מתחלפות. גורים גם מטפחים זה בזה ואת המבוגרים כדרך של קשר. תקשורת קולית היא גם חלק חשוב מהתנהגות חברתית בצבועים חומים. יבבות וצווחות משמשות אזהרה להתקרבות לטורפים וכאות כניעה ליחידים דומיננטיים. שיחה שקטה יחסית משמשת להזמנת גורים למאורה. נהמות עמוקות מלוות לפעמים מפגש בין יריבים מחמולות נפרדות, וצווחות משמשות כדי להודיע ​​על נוכחותם של טורפים אחרים על פגר חדש שהתגלה.(Attenborough, et al., 2002; Gorman and Mills, 1984; Mills, 1982a; Skinner and Chimimba, 2005; Wiesel, 2008)

  • נתיבי תקשורת
  • חָזוּתִי
  • מִשׁוּשִׁי
  • אֲקוּסְטִי
  • כִּימִי
  • מצבי תקשורת אחרים
  • פרומונים
  • סימני ריח
  • ערוצי תפיסה
  • חָזוּתִי
  • מִשׁוּשִׁי
  • אֲקוּסְטִי
  • כִּימִי

הרגלי אכילה

היינה ברונאההוא כללי ומזין אופורטוניסטי ביותר. אנשים נוהרים בעיקר בגלל נבלות, תוך שימוש בחוש הריח החריף שלהם כדי לאתר פגרים ושיניהם המיוחדות כדי למחוץ עצם. צבועים חומים אינם בדרך כלל צדים טרף חי, אך כאשר מתעוררת הזדמנות, הם אינם מהססים לרדוף אחר עופות קטנים או יונקים לאורך מרחקים קצרים. הדיאטות משתנות מאוכלוסיות בוטסואנה היבשתית לאלה שבמדבר נמיב ולאורך חוף השלד. התזונה של אוכלוסיות היבשה מורכבת ברובה משרידי פגרים מהריגות של טורפים גדולים אחרים, כגון אריות אפריקאים , ו נמרים . פריטי מזון הנצרכים לעיתים קרובות באזור זה כוללים ספרינגבק , ארבע קפיץ , גמסבוק ו הזברה של בורשל . אוכלוסיות המתגוררות קרוב יותר לחוף השלד במערב נמיביה ניזונות בעיקר תנים בגב שחור ו כלב ים פרווה דרום אפריקאי גורים שנדדו מהוריהם או טבעו. בשני האזורים ציפורים כגון תמוכות מוכתרות ו עוף שד קסדה גם מהווים חלק משמעותי מהתזונה שלהם. בנוסף לבשר, צבועים חומים צורכים נפח גבוה של מלון טסמה (Citrullus vulgaris), מלון הוקרי (קוקומיס הוקרי) ומלון גמסבוק (Citrullus naudinianus) כתוספים למים מתוקים בעונה היבשה. מאפיין זה של תזונתם מאפשר לצבועים חומים לחיות באזורים צחיחים יותר מקרובם הקרוב צבוע מנומר . מזון עודף שלא ניתן לצרוך בהאכלה אחת נקבר לעיתים מתחת לשיחים או שיחים ומוחזר למחרת. צבועים חומים ידועים גם כקופרופגיים, מה שנחשב כמפחית את אובדן המים במיני יבשה צחיחים.(Attenborough, et al., 2002; Maude, 2005; Nowak, 2005; Owens and Owens, 1978; Skinner and van Aarde, 1991; Wiesel, 2008)

  • דיאטה ראשונית
  • טורף
    • זַבָּל
  • מזון לבעלי חיים
  • ציפורים
  • יונקים
  • זוחלים
  • דג
  • ביצים
  • פֶּגֶר
  • חרקים
  • סרטנים מימיים
  • מזון צמחי
  • משאיר
  • פרי
  • מאכלים אחרים
  • ימין
  • התנהגות מזונות
  • חנויות או מטמון אוכל

טורף

אריות אפריקאים הם הטורף העיקרי היחיד של צבועים חומים למבוגרים. צבועים מנוקדים יכול גם להרוג צבועים חומים בוגרים, אך מפגשים בין שני המינים מתרחשים לעיתים נדירות בשל העדפות המחיה שלהם. גורי צבוע חומים רגישים לטרף מאריות, תנים בגב שחור ומדי פעם כלבי בר אפריקאים . החיים בקבוצות מפחיתים ככל הנראה את טורף גורי הצבוע החומים על ידי בעלי חיים אלה. כאשר טורף מתקרב למאורה, הגורים הקטנים ביותר, בדרך כלל ילדים מתחת לגיל 4 חודשים, נסוגים מתחת לאדמה בעוד גורים מבוגרים עומדים ממש מחוץ לכניסה כששיערם זקוף.(Mills, 1982c; Owens and Owens, 1978; Owens and Owens, 1979)

צבועים חומים מבוגרים נמצאים בסכנה גבוהה ביותר כאשר הם מתקרבים לאריה הורג, ולעיתים הם מעכבים את האכילה עד 30 דקות לאחר שעזיבת האריות על מנת להבטיח את שלומם. הם משתמשים גם בהאקלים מורמים ובבכי חזק ורם כדי להזהיר אחרים על אריות מתקרבים.(Owens and Owens, 1978; Owens and Owens, 1979)

תפקידי מערכת אקולוגית

כנבלות,היינה ברונאהממלא תפקיד חשוב בביטול שרידי פגרים ישנים מסביבתו. פגרים אלה משמשים כגידול טפילים ומחלות רבות אם הם נותרים להתפורר בעצמם. צבועים חומים מארחים מספר אנדו וזרם חוץ רחם, כוללפרעושים,תולעי סרט, נמטודות ,נימפות, קרדית וזבובים מהמשפחה Hippobosoidae .(מילס, 1982 ג)

צבועים חומים מסייעים בוויסות אוכלוסיות של תנים בגב שחור ו כלבי פרווה מדרום אפריקה דרך טורף. הם גם משנים את תדרי הטרף של ברדלסים ו נמרים עוקב אחריהם במהלך ציד ואז מגרש אותם מההרג שלהם. צבועים חומים מפיצים גם את זרעי מלחי הטסמה (Citrullus vulgarisמלונים הוקרי (קוקומיס הוקרי) ומלחי גמסבוק (Citrullus naudinianus) באתרי צואה.(אוונס ואוונס, 1978)


טווח אנפות לילה מוכתר

  • השפעה על המערכת האקולוגית
  • מפזר זרעים
  • פירוק ביולוגי
מינים קומנסליים / טפיליים
  • פרעושיםEchidnophada larina
  • תולעי סרטTaenia hyaenae
  • נמטודות Spirocerca lupi
  • נימפותארמיליפר ארמילאטוס
  • קרדית Sarcoptes scabiei
  • זבובים Hippobosoidae

חשיבות כלכלית לבני אדם: חיובית

יש פסטורליסטים בדרום אפריקה שחשים כי צבועים חומים מועילים כיעד לתיירות אקולוגית, שמביאה כסף ומשרות לאזור. צבועים חומים מועילים לבני אדם גם על ידי שליטה על אוכלוסיות טפילים הנשענות על פגרי בעלי חיים כדי להאכיל ולהתרבות. על ידי צמצום מספר הפגרים, צבועים חומים מסייעים בהפחתת הסיכויים לנגיעות טפילית בבני אדם, בעלי חיים וחיות מחמד ביתיות.(מוד, 2005)

  • השפעות חיוביות
  • תיירות אקולוגית
  • שולט על אוכלוסיית המזיקים

חשיבות כלכלית לבני אדם: שלילית

היינה ברונאהנתפס כקוטל בעלי חיים ומזיק יבול על ידי חקלאי מלון. במקרים רבים זו תפיסה מוטעית, כאשר הרוצחים האמיתיים הם אריות אפריקאים , תנים בגב שחור ו צבועים מנוקדים . ההערכה היא כי במהלך שנה במוצב בקר יחיד, צבועות חומות אחראיות לנזק בשווי 94 דולר לחיות, מתוך סכום שנתי של 744 דולר לנזק שנגרם על ידי כל הטורפים. בממוצע מעריכים כי צבועים חומים הורגים 1.8 חיות בית לחווה מדי שנה. חקלאים רבים מציבים מלכודות ללא הבחנה ויורים צבועים חומים בניסיון לשמור על משק בעלי החיים והגידולים שלהם.(מוד, 2005)

  • השפעות שליליות
  • מזיק יבול

מצב שימור

צבועים חומים נחשבים כמעט מאוימים במגמת ירידה על ידי הרשימה האדומה של מינים מאוימים ב- IUCN, ושירות הדגים וחיות הבר בארה'ב רשם אותם בסכנת הכחדה מאז 1970. קשה לבצע הערכות אוכלוסייה מדויקות של צבועים חומים בשל אורח חייהם הלילי וצפיפות אוכלוסייה נמוכה. מספר אוכלוסיות נמוך נובע ככל הנראה ממקורות דלילים במדבריות קלהארי ונמיב, וכן מרדיפות מצד חקלאי בעלי חיים באזור. הקמת פארקים לאומיים ושמורות משחק בנמיביה ובוצואנה מהווים את התקווה הטובה ביותר לשימור אוכלוסיות צבוע חומות.(מילס, 1982 א; נובק, 2005; סקינר וואן אארדה, 1991)

תגובות אחרות

רשומות מאובנים מצביעות על כךהיינה ברונאהקיים באפריקה מאז פליוקן המנוח. מין זה היה ידוע בעבר בשםהיינה ברונאה, ולכן הוא נמצא תחת שם זה בספרות כלשהי.(מילס, 1982 א; נובק, 2005)

תורמים

מייק שמידטקה (מחבר), אוניברסיטת מישיגן-אן ארבור, פיל מאיירס (עורך), אוניברסיטת מישיגן-אן ארבור, ג'ון בריני (עורך), צוות סוכני בעלי החיים.

חיות פופולרי

קרא על Entoprocta (תולעי גב שעירות) על סוכני בעלי החיים

קרא על נג'ה מלנולאוקה (קוברה בשחור לבן) בסוכני בעלי החיים

קרא על Magicicada septendecim (הציקדה בת 17 השנים של לינאוס) על סוכני בעלי החיים

קרא על Vireo griseus (ויראו לבן עיניים) על סוכני בעלי החיים

קרא על Oophaga pumilio על סוכני בעלי החיים

קרא על Epomops franqueti (העטלף המרופד של פרנקט) על סוכני בעלי החיים